5 redenen waarom een freelancer een goede keuze is

De zaken gaan goed, er komen steeds meer verantwoordelijkheden bij en je bent op zoek naar extra handen om alle openstaande opdrachten op tijd te voltooien. Een freelancer kan je heel gemakkelijk inschakelen voor opdrachten voor lange termijn, maar misschien heb je wel een kleine opdracht liggen of wil je tijdelijk ondersteuning inschakelen in afwachting van een vaste aanwerving.
Wij geven jou daarom vijf belangrijke redenen waarom het verstandig is te kiezen voor een freelancer voor het uitvoeren van je opdracht.

1. Ze zijn erg flexibel

Zelfstandige ondernemers moeten zelf opdrachten binnen halen. Ieder begin is moeilijk maar het maakt ze ontzettend sterk. De agenda die zij naar eigen wensen in kunnen vullen is een groot voordeel vergeleken met vaste werknemers. Freelancers passen zich aan waar nodig en houden zich niet vast aan de 9 tot 5 mentaliteit. Ook in de avonduren en het weekend wordt er aandacht besteed aan werk. Hierdoor kom je heel gemakkelijk met ze in contact. Ze geven jou als opdrachtgever nét dat beetje extra. Daarnaast gaan ze op een goede manier om met onverwachte vraagstukken en kunnen ze snel schakelen.

2. Ze werken zelfstandig

Ze zijn niet voor niets voor zichzelf begonnen. Freelancers hebben veel ervaring met zelfstandig werken en zijn helemaal in hun element als ze eenmaal beginnen. Hierdoor hebben ze nauwelijks instructies nodig voor ze aan de slag gaan. Dit scheelt voor jou als opdrachtgever ook weer een hoop tijd.

3. Ze zijn zeer deskundig

Professionaliteit is een vereiste binnen de freelancemarkt. Freelancers doen een hoop ervaring op bij verschillende soorten organisaties. Dit heeft vooral te maken met de tijdelijke opdrachten die ze uitvoeren. Hierdoor leren zij van iedere organisatie weer nieuwe dingen. Wanneer je voor een freelancer kiest, haal je een hoop ervaring in huis. Dus waarom zou je geen gebruik maken van deze deskundigheid? Werknemers werken vaak voor lange tijd bij hetzelfde bedrijf en kunnen als het ware ‘vastroesten’ als ze te lang hetzelfde werk uitvoeren.
Een freelancer die steeds weer nieuwe opdrachten binnen haalt moet zichzelf blijven ontwikkelen en blijven leren om up-to-date te blijven.

4. Ze zijn enthousiast

De energie spat er van af! Niet alleen omdat freelancers zelf opdrachten moeten binnenhalen maar ook omdat ze mogen doen wat ze leuk vinden in het dagelijks werk. Ze hebben passie voor het vak en willen zoveel mogelijk zekerheid voor zichzelf opbouwen. Dit maakt dat ze erg trouw zijn aan jou als opdrachtgever. Wie met passie ergens aan begint zal ook het gewenste werk aanleveren.

5. Ze werken efficiënter dan werknemers

Door de verschillende opdrachten die een freelancer wekelijks heeft lopen is een strakke planning erg belangrijk. De agenda is daarom altijd op orde! Ze zijn erg betrokken en servicegericht en worden niet snel afgeleid door collega’s.

Man laptop photo created by standret – www.freepik.com